Belletje trek, maar dan letterlijk: vandaal vernielt tientallen deurbellen in Brugse woonwijk

De vandaal trok de bellen letterlijk van de muur. © AF
Redactie KW

In de wijk Sint-Jozef in Brugge is de afgelopen dagen een vandaal aan het werk geweest. Aan tientallen voordeuren trok de dader de deurbel van de muur. “Wat ben je nu in godsnaam met een bel?”, lezen we op sociale media.

Bij de welbekende kwajongensstreek ‘belletje trek’ is het geenszins de bedoeling dat de bel ook letterlijk van de muur wordt getrokken. Maar dat heeft de vandaal die de voorbije dagen toesloeg op in Brugse wijk Sint-Jozef anders begrepen. Op tientallen plaatsen ging hij of zij er met de deurbel aan de haal.

“Wie houdt zich daar nu mee bezig en wat ben je nu in godsnaam met een bel?”, schreeuwen diverse slachtoffers hun verontwaardiging uit op sociale media. Een van de slachtoffers is Valerie Bonamie uit de Dokwerkerstraat. “Ik vermoed dat dit gebeurd moet zijn in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 november”, zegt ze. “Zelf heb ik weet van nog een drietal andere gevallen in de wijk.”

Doe aangifte

Bij Natascha Hinderyckx uit de Marguerite Yourcenarstraat sloegen de daders toe tussen vrijdagavond 22 uur en zaterdagochtend 8 uur. “Maar we hadden nog geen tijd om aangifte te doen”, zegt ze. Ook in de Tijl Uilenspiegelstraat en Koolkerkse Steenweg verdwenen deurbellen.

Over hoeveel gevallen het precies gaat, weet de politie niet. “Als de mensen geen aangifte doen, hebben wij daar geen zicht op”, zegt woordvoerder Lien Depoorter van de Brugse politie. “Ik kan de slachtoffers alleen maar aansporen om aangifte te doen, bij voorkeur telefonisch. Bij dergelijke gevallen van vandalisme zullen onze mensen sowieso ter plaatse komen om vaststellingen te doen.” (AFr)

De Brugse politie is telefonisch bereikbaar via 050 44 88 44.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier