Bekende TikTokster uit Roeselare aangevallen in Oostende

© (Foto BF)
© (Foto BF)
Redactie KW

Dinsdagavond werd Tyra Deloof, een 19-jarige jonge vrouw met duizenden volgers op TikTok, aangevallen in het station van Oostende. Zowel zij als een vriendin kregen van een man slagen en schoppen. Op het ogenblik van de feiten was Tyra net een TikTokfilmpje aan het maken. “Maar waarom de meisjes aangevallen werden, is heel onduidelijk”, aldus haar vader Kevin.

Tyra Deloof was dinsdag naar een vriendin geweest in Oostende en stond op het punt de laatste trein terug te nemen richting Roeselare. Samen met haar vriendin was ze nog een laatste TikTokfilmpje aan het maken toen het duo plots aangevallen werd door een onbekende man. Die deelde eerst enkele klappen uit aan de vriendin van Tyra en richtte zich daarna op de Roeselaarse. “Tyra kreeg schoppen en klappen. Haar benen en billen zitten vol blauwe plekken. Tijdens haar opname hoor je ook iemand roepen I will kill you . Gelukkig snelde een securitydame toe waarna het zinloos geweld stopte en de man verdween”, aldus Tyra’s vader Kevin. De bezorgde dame begeleidde de Roeselaarse huiswaarts, de politie ontfermde zich inmiddels over de Oostendse vriendin.

Tyra ging woensdag terug werken als schoonmaakster in het AZ Deltaziekenhuis in Roeselare, maar stapt eerstdaags toch naar de politie om een klacht neer te leggen. “Hopelijk wordt de dader toch gevonden. Waarom was dit nu nodig? Misschien zijn er camera’s aan het station van Oostende die duidelijkheid zullen brengen.”

Account gehackt

Of het geweld iets te maken heeft met de vele volgers die Tyra heeft op TikTok is onduidelijk. “Ik denk eigenlijk niet dat het deze keer daarmee iets te maken heeft”, aldus de papa. Tyra heeft al jarenlang duizenden volgers op de socialemedia-app. Daarbij veel fans, maar ook mensen die vaak negatieve reacties posten. Nadat Tyra enkele jaren geleden werd overspoeld met haatreacties sprong de dansgroep Baba Yega voor haar in de bres door samen met Tyra enkele leuke filmpjes op te nemen. “De negatieve reacties zijn spijtig genoeg niet verdwenen. Onlangs werd Tyra haar account nog gehackt, maar inmiddels heeft ze op een nieuwe account opnieuw duizenden volgers. Voor onze dochter is TikTok gewoon een belangrijk deel van haar leven.”

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.