Begeleiding en contactverbod na steekpartij met ex

Een 33-jarige man uit Wervik mag geen contact meer hebben met zijn ex en moet zich laten begeleiden voor zijn alcohol- en agressieprobleem. Dat besliste de rechter in Kortrijk nadat hij ’s nachts de woning van zijn ex in Geluwe (Wervik) binnendrong en haar naar de keel greep. Houdt hij zich aan die voorwaarden, dan blijft een celstraf van 10 maanden voorwaardelijk. De vrouw kwam er zonder straf vanaf nadat ze hem drie messteken gaf.

Na een huwelijk van vijf jaar gingen K.V. (33) en J.D. (36) begin 2017 uit elkaar. Voor hun dochtertje (nu 10 jaar) werd een verblijfsregeling uitgewerkt. Maar volgens V. kreeg hij het meisje te weinig te zien. Na zich stevig moed te hebben ingedronken, zakte hij daarom op 29 oktober 2019 rond 5.30 uur ’s nachts naar de woning van zijn ex in Geluwe af. Hij sprong er over enkele tuinomheiningen van buren en raakte via de achterdeur binnen. In de woning lag J.D. in de zetel te slapen. Ze schrok in het donker wakker van haar roepende ex, die haar ook naar de keel vloog. In een onbewaakt ogenblik liep de vrouw naar de keuken en nam er een mes. Toen ze opnieuw naar de keel werd gegrepen, haalde ze uit. V. liep drie messteken op en moest twee spoedoperaties ondergaan. Het dochtertje, dat door het tumult wakker was geworden, was getuige van het hele tafereeltussen haar vader en moeder. “Als ik kon toveren, dan toverde ik mijn vader weg”, getuigde het meisje tijdens een audiovisueel verhoor over de moeilijke band met haar vader.

“Ik ben in de fout geweest daar binnen te dringen”, gaf V. toe. “Ik wil gewoon regelmatig mijn dochtertje zien en verder gaan met mijn leven. De rechter had een vingerwijzing voor K.V. in petto. “Ik hoop dat je voortaan een goedvoorbeeld kan zijn voor je dochter”, klonk het. “Jij moet haar tonen wat ze later van een man mag verwachten. Dat is tot nu nog niet goed gelukt.” De vrouw kwam er zonder straf vanaf omdat ze zich met de messteken verdedigde.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.