Automobilist terecht voor verkeersagressie op jonge bromfietser

Redactie KW

Een 30-jarige automobilist uit Avelgem moet zich voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor verkeersagressie. Hij ging ’s nachts na een discussie een jonge bromfietser te lijf.

Op 28 juni 2019 kruisten de wegen van een groepje bromfietsers en Dieter D. (30) uit Avelgem elkaar rond 23.30 uur in Avelgem. De automobilist beklaagde er zich er over dat minstens één van de bromfietsen het licht niet werkte. Hij was verrast en geschrokken toen de bromfietsers plots voor zijn bestelwagen opdoken en liet dat ook merken. De discussie liep uit de hand en Dieter D. sloeg met een metalen staaf op één van de bromfietsen en gaf een jongeman een vuistslag in het gezicht.

“Hij heeft slecht gereageerd”, aldus zijn advocaat. “Maar hij verloor een vriend bij een ongeval met zijn bromfiets. Dat speelde mee.” Hij verwees daarmee naar het ongeval waarbij Dylan Lommens op 5 juli 2019 stierf bij een nachtelijk ongeval met zijn bromfiets langs de Vierkeerstraat in Heestert (Zwevegem). De openbare aanklager vorderde een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden en een boete. Vonnis op 23 juni. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier