Automobilist (31) voor rechter voor verkeersagressie

Redactie KW

Zonder enige reden gaf een 31-jarige automobilist uit Harelbeke dit voorjaar in Kortrijk een andere automobilist enkele rake vuistslagen. Daarom stond hij voor de rechtbank terecht. “Misschien kwamen alle opgekropte frustraties door de coronacrisis naar boven?”, zocht hij zelf vertwijfeld naar een oorzaak voor zijn uitbarsting.

Op 21 maart 2022 was het slachtoffer met zijn wagen op weg naar een opleiding. Plots kreeg hij af te rekenen met Igor L., die begon te bumperkleven, zijn grootlichten gebruikte en uiteindelijk zelfs een aanrijding veroorzaakte. Nog voor het slachtoffer naar een aanrijdingsformulier kon grijpen, trok L. zijn deur open en diende hem enkele rake vuistslagen toe. Daarna wandelde hij gewoon terug naar zijn eigen auto en reed verder.

“Levensgevaarlijk gedrag. Een ernstig signaal is nodig”, vond de openbare aanklager. Ze vorderde een celstraf van 10 maanden en een boete van 1.200 euro. L. uitte zijn excuses. “Ik heb mijn lesje geleerd”, vertelde hij aan de rechter. “Emoties en frustraties haalden de bovenhand.” Hij betaalde al een schadevergoeding van 300 euro en toonde zich ook bereid een cursus agressiebegeleiding te volgen. Ook met een werkstraf verklaarde hij zich akkoord. Vonnis op 29 juni. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.