Ardooise trucker zet voertuig dwars over weg bij geval van verkeersagressie

Redactie KW

Een 51-jarige Ardooienaar riskeert in de Brugse rechtbank tien maanden celstraf voor twee gevallen van verkeersagressie.

Op 6 februari vorig jaar deed B.P. bij een onverwachts manoeuvre een personenwagen in de grasberm belanden in Ardooie. Toen de beide voertuigen verderop halt moesten houden aan een brug, stapten ze uit en ontstond een discussie. B.P. kroop terug in zijn vrachtwagen en zette die dwars over de rijweg. Zo zou hij een tijdje zijn blijven staan, om vervolgens weer door te rijden.

Een dikke twee weken later raakte B.P. met zijn truck in Tielt betrokken bij een kleine botsing. De trucker en de andere bestuurder begonnen naar elkaar te schreeuwen waarop die laatste de politie verwittigde. “De beklaagde nam het slachtoffer bij de schouder waardoor die viel en zeven dagen werkonbekwaam was”, verduidelijkte de procureur.

De advocate van B.P. drong aan op de vrijspraak. “Hij kon op die plaats onmogelijk zijn truck dwars over de weg gezet hebben”, pleitte ze. “Mijn cliënt ontkent ook met klem dat hij het andere slachtoffer heeft aangeraakt”. De uitspraak volgt op 9 juni. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier