Ardooise trucker krijgt tien maanden cel voor twee gevallen van verkeersagressie

Redactie KW

Een 51-jarige trucker uit Ardooie heeft in de Brugse rechtbank tien maanden effectieve celstraf gekregen voor twee gevallen van verkeersagressie.

Op 6 februari vorig jaar deed B.P. bij een onverwachts manoeuvre een personenwagen in de grasberm belanden in Ardooie. Toen de beide bestuurders verderop halt moesten houden aan een brug, stapten ze uit en ontstond een discussie. B.P. kroop terug in zijn vrachtwagen en zette die dwars over de rijweg. Zo bleef hij een tijdje staan, om vervolgens weer door te rijden.

Een dikke twee weken later raakte B.P. met zijn truck in Tielt betrokken bij een kleine botsing. De trucker en de andere bestuurder begonnen naar elkaar te schreeuwen waarop die laatste de politie verwittigde. “De beklaagde nam het slachtoffer bij de schouder waardoor die viel en zeven dagen werkonbekwaam was”, verduidelijkte de procureur.

De advocate van B.P. drong aan op de vrijspraak. “Hij kon op die plaats onmogelijk zijn truck dwars over de weg gezet hebben”, pleitte ze. “Mijn cliënt ontkent ook met klem dat hij het andere slachtoffer heeft aangeraakt”. De rechter achtte de beide feiten evenwel bewezen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten