https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ardooienaar die verpleegster sloeg en haar hond schopte in duinen riskeert drie maanden cel: “Ze maakten hem uit voor marginaal”

Redactie KW

Een 37-jarige Ardooienaar staat in de Brugse rechtbank terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen aan drie dames in de Bredense duinen. Een van de slachtoffers is een verpleegster, die er aan het uitwaaien was naar haar shift op de corona-afdeling van het AZ Damiaan in Oostende. “Ze is nog altijd getraumatiseerd”, pleitte haar advocaat.

Op 13 april trok B.V. met zijn vriendin en hun kinderen naar Bredene. Om het drukke verkeer langs de Koninklijke Baan te vermijden fietste hij met zijn gezin het duinenpad op. Meerdere wandelaars maakten hem erop attent dat fietsen op het pad verboden is. Dit leidde tot een verhitte discussie waarbij B.V. compleet door het lint ging en klappen uitdeelde aan in totaal drie dames.

Een van de slachtoffers is een 29-jarige verpleegster, die op het moment van de feiten aan het uitwaaien was na haar shift op de corona-afdeling van het AZ Damiaan in Oostende. “Ze was op wandel met haar hond en wou zich gewoon ontspannen”, verduidelijkte advocate Walter Van Steenbrugge. “In de plaats werd haar hond door de beklaagde geschopt en kreeg mijn cliënte een slag op de slaap. Ze is nog altijd getraumatiseerd en hoopt dat ze de beklaagde nooit meer hoeft tegen te komen op het duinenpad.”

De procureur vroeg drie maanden celstraf met uitstel voor B.V. “Deze man joeg de wandelaars de stuipen op het lijf”, stelde hij. De advocaat van B.V. drong aan op de opschorting. “Mijn cliënt wist niet dat hij daar niet mocht fietsen en kreeg allerhande verwijten naar het hoofd geslingerd”, pleitte meester Gregory Everaert. “Ze maakten hem uit voor marginaal en krapuul terwijl hij helemaal zo niet is.”

Meester Everaert vroeg begrip voor de situatie waarin B.V. verkeerde. “Door een fietsongeval liep mijn cliënt op zijn achttiende een hersenletsel op. De medicatie die hij neemt zorgen voor stemmingswisselingen. Bovendien zat hij in een vechtscheiding verwikkeld en was hij pas zijn vader verloren. Hij is helemaal geen agressieveling. Zijn arrestatie heeft trouwens een diepe indruk nagelaten.”

B.V. richtte zich tot de verpleegster en bood zijn excuses aan. “Ik besef dat ik zwaar over de schreef ging”, zei hij. De uitspraak volgt op 14 oktober. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten