Ambulancier in elkaar geslagen omdat partner niet mee kon in ziekenwagen

© Tom Brinckman
Phebe Somers

Zaterdagnacht rond half een moest de ambulance ter plaatse komen op het marktplein van Kuurne voor een persoon met een hoofdwonde. De man moest mee voor verdere verzorging, maar zijn partner kon niet meerijden met de ziekenwagen. Twee andere aanwezigen gingen niet akkoord met deze regel en sloegen de één van de ambulanciers in elkaar.

Lichte hersenschudding

De politie werd er meteen bijgehaald. “De ambulancier in kwestie is er met een lichte hersenschudding van af gekomen, zijn vrouwelijke collega was zwaar onder de indruk van de feiten”, vertelt Francis Benoit, burgemeester van Kuurne én voorzitter van Hulpverleningszone Fluvia. “Dit is er gewoon los over. Agressie tegen hulpverleners puur uit dronkenschap, ik til daar heel zwaar aan.”

De twee mannelijke geweldplegers worden momenteel verhoord. Het is nog niet duidelijk waar de groep vandaan kwam en hoe de man met de hoofdwonde zijn kwetsuur heeft opgelopen.

Het parket bevestigt dat een ambulancier zaterdagnacht aangevallen werd tijdens een interventie in Kuurne. Twee personen werden gearresteerd en verhoord. De twee konden voorlopig beschikken in afwachting van het verdere onderzoek. Er wordt geen verdere info gegeven omtrent de identiteit van de twee omdat er nog veel onduidelijkheid is over de omstandigheden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.