https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

“Als Rocky wil vechten moet hij in de boksring gaan staan”: agressieve Blankenbergenaar riskeert zeventien maanden cel

Redactie KW

Een 33-jarige Blankenbergenaar riskeert in de Brugse rechtbank zeventien maanden cel voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Rocky V. heeft zijn naam duidelijk niet gestolen. Op 14 februari vorig jaar kreeg hij het aan de stok met de uitbater van bistro New Corner in Blankenberge. V. zat er ribbetjes te eten op het terras en gooide de afgepeuzelde beentjes op straat. Toen de uitbater hem vroeg om daarmee te stoppen kwam het tot een discussie waarop V. de man een neusbreuk sloeg. “Een waarschuwende tik”, noemde hij dit tijdens zijn verhoor. Volgens V. had de uitbater als eerste een vechthouding aangenomen, maar een getuige sprak dat tegen.

Een vijftal maanden eerder kreeg V., die een strafregister van tien pagina’s meezeult, het ook al aan de stok met zijn bovenburen. Hij zorgde al enige tijd voor lawaaihinder toen hij plots aan hun deur stond. “Hij kwam niet om zich te verontschuldigen”, stelde de procureur. “Hij kwam hun televisietoestel opeisen, maar toen ze daar niet op ingingen kregen ze rake klappen.” V. gaf achteraf toe dat hij zijn buurvrouw “enkele patatjes” had gegeven. “Als Rocky wil vechten moet hij in de boksring gaan staan”, sneerde de procureur, daarmee verwijzend naar het beroemde filmpersonage van Amerikaans acteur Sylvester Stallone. V. stuurde zijn kat naar het proces. De uitspraak volgt op 7 oktober. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten