https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

“Als Rocky wil vechten moet hij in de boksring gaan staan”: agressieve Blankenbergenaar krijgt zeventien maanden cel

Redactie KW

Een 33-jarige Blankenbergenaar heeft in de Brugse rechtbank zeventien maanden effectieve celstraf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Op 14 februari vorig jaar kreeg Rocky V. het aan de stok met de uitbater van bistro The New Corner in Blankenberge. V. zat er ribbetjes te eten op het terras en gooide de afgepeuzelde beentjes op straat. Toen de uitbater hem vroeg om daarmee te stoppen sloeg V. hem een neusbreuk. “Een waarschuwende tik”, noemde hij dit tijdens zijn verhoor. Volgens V. had de uitbater als eerste een vechthouding aangenomen, maar een getuige sprak dat tegen.

Een vijftal maanden eerder kreeg V., die een strafregister van tien pagina’s meezeult, het ook al aan de stok met zijn bovenburen. Hij zorgde al enige tijd voor lawaaihinder toen hij plots aan hun deur stond. “Niet om zich te verontschuldigen maar om hun televisietoestel op te eisen”, stelde de procureur. “Maar toen ze daar niet op ingingen kregen ze rake klappen.” V. gaf achteraf toe dat hij zijn buurvrouw “enkele patatjes” had gegeven. “Als Rocky wil vechten moet hij in de boksring gaan staan”, sneerde de procureur, daarbij verwijzend naar het iconische filmpersonage van Amerikaans acteur Sylvester Stallone. V. stuurde zijn kat naar het proces. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.