Agressieveling schopt samen met zijn vader een man bewusteloos op café in Tielt

Redactie KW

Een 25-jarige man uit Tielt riskeert in de Brugse rechtbank achttien maanden cel, eventueel voorwaardelijk, voor vier feiten van zinloos geweld. Ook zijn vader liet zich niet onbetuigd.

Op 6 juli 2019 ging T.S. samen met N.D. (23) uit Zwevegem een invalide man te lijf op straat in Tielt. Ze verkochten hun slachtoffer zonder aanwijsbare reden enkele klappen. “Zijn fysieke problemen zijn door de slagen nog erger geworden”, stelde de procureur. T.S. werd naar eigen zeggen uitgedaagd, maar de procureur hecht daar geen geloof aan.

Een vijftal maanden later deelde T.S. in Tielt opnieuw twee vuistslagen uit aan een voorbijganger. De man was hierdoor maandenlang arbeidsongeschikt. En op 1 maart vorig jaar was het alweer prijs. Op café in Tielt viseerde T.S. een man die een veel jongere vrouw had aangesproken. “Hij schold het slachtoffer uit voor pedofiel”, ging de procureur verder. “Hij trakteerde hem op een vuistslag en een kopstoot. Het slachtoffer viel op de grond en werd vervolgens bewusteloos geschopt door de beklaagde en zijn vader.”

Een andere klant, die de politie wou bellen, moest het eveneens ontgelden. T.S. nam zijn gsm af en gaf hem een vuistslag. “Hij kampt duidelijk met een agressieprobleem”, aldus de procureur. T.S. riskeert achttien maanden cel, eventueel voorwaardelijk. Volgens zijn advocate kampte T.S. met een alcoholprobleem. Voor de vader, P.S. (51), vroeg de procureur zes maanden cel. N.D. riskeert er vier. De uitspraak volgt op 27 oktober. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier