Agenten oog in oog met python en American Stafford na burenruzie in Anzegem

© iStock
Redactie KW

Bij een interventie voor een slaande burenruzie in Anzegem kwamen de toegesnelde agenten plots oog in oog met een wurgslang en een American Stafford te staan. Voor de rechter stond het baasje van de dieren terecht voor vuistslagen aan een buurman en bedreigingen aan de politie met de slang en de hond.

Tussen David W. (40) en de buurman waren eerder al strubbelingen en discussies in de sociale woonwijk in Anzegem geweest. De wijkagent had wat bemiddeld en had beide partijen aangeraden elkaar met rust te laten. Toen het er opnieuw te luid aan toe ging bij David W. ging zijn buurman toch opnieuw aan de deur verhaal halen. Hij werd op enkele vuistslagen getrakteerd. Toen de politie ter plaatse kwam, werkte dat als een rode lap op een stier.

Werkstraf

David W. gooide zijn python vanop de eerste verdieping naar de agenten en gaf zijn hond het bevel aan te vallen. De openbare aanklager vorderde een celstraf van 8 maanden en een boete van 800 euro. W. ontkende de hond in aanvalsmodus te hebben gebracht. Hij vroeg een werkstraf te mogen uitvoeren. Door vorige veroordelingen kan hij niet meer op een voorwaardelijke straf rekenen. Vonnis op 9 november. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier