Update
Agenten krijgen pak slaag tijdens interventie

De interventiepolitie van Politiezone Brugge werd vrijdagavond omstreeks 23.30 uur opgeroepen voor geluidsoverlast aan het park Tempelhof in Brugge.

©Tom Brinckman
©Tom Brinckman

Op het ogenblik dat de patrouille de minderjarige naderde en hem wou staande houden, zou deze teken gedaan hebben en verschenen enkele jongeren vanuit de struiken. Twee inspecteurs van de interventie ontvingen slagen van de jongeren. Drie verdachten konden worden weerhouden. Beide inspecteurs blijken enkele dagen arbeidsongeschikt.

De twee meerderjarigen (allebei geboren in 1998) zullen worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Brugge. De minderjarige (geboren eind december 2002) zal worden voorgeleid voor de jeugdrechter. Het parket West-Vlaanderen past in dergelijke zaken evident een nultolerantie toe.

De twee meerderjarige verdachten zijn door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen op politiemensen. De minderjarige verdachte kreeg van de jeugdrechter voorwaarden opgelegd. Bij de feiten waren vermoedelijk vijf mensen betrokken. Het onderzoek naar de andere verdachten loopt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.