https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Agent in vinger en fixatieriemen kapot gebeten: voorwaardelijke celstraf voor jongeman na agressie

Redactie KW

Joints en een fles whisky. Het bleek voor een 23-jarige jongeman uit Vichte (Anzegem) een slechte combinatie. Hij ging niet alleen zijn eigen vrienden maar ook de toegesnelde agenten te lijf. Zelfs toen hij in het ziekenhuis in Waregem aan het bed vastgebonden was. Het leverde hem een voorwaardelijke celstraf van 7 maanden en een voorwaardelijke boete van 1.200 euro op.

Op 21 maart 2021 snelden agenten van de politiezone Mira naar Vichte. Na een avondje met vrienden en sloten whisky ging Anthony V. volledig door het lint. Hij viel zijn eigen vrienden aan die zich genoodzaakt zagen de politie te verwittigen. De aanwezigheid van de agenten werkte echter als een rode lap op een stier. Hij slingerde hen tal van verwijten en bedreigingen naar het hoofd en verzette zich hevig.

Eén van de agenten beet hij zelfs in de vinger. Buiten zijn zinnen arriveerde V. uiteindelijk in het ziekenhuis in Waregem. Maar ook daar hadden de verpleegsters de bijstand van de politie nodig om de jongeman te kalmeren. Hij draaide een duim van een agente om en beet uiteindelijk zelfs de fixatieriemen van zijn bed kapot. “Ik had te veel gedronken en herinner me nauwelijks nog iets van die avond”, verontschuldigde V. zich voor de rechter voor de smaad, bedreigingen, weerspannigheid en opzettelijke bijslagen en verwondingen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.