Aartrijkenaar riskeert alsnog een jaar cel voor verkrachting van zijn zwangere vriendin

Redactie KW

Een 21-jarige man uit Aartrijke riskeert voor de Brugse rechtbank alsnog een jaar cel voor verkrachting van zijn zwangere vriendin. K.D. kwam aanvankelijk weg zonder straf, maar schond zijn voorwaarden.

Op 17 november 2018 kroop K.D. bij zijn toen zeventienjarige vriendin in bed. De jonge vrouw, met wie K.D. al een zestal maanden een relatie had, weigerde seks waarop K.D. haar polsen vast nam en haar misbruikte. Het slachtoffer was op dat moment tien weken zwanger van zijn kind.

Het meisje ging ‘s anderendaags aangifte doen bij de politie. K.D. betwistte de feiten niet en kreeg in oktober 2020 de gunst van de opschorting. De rechtbank hield daarbij rekening met zijn blanco strafregister en het feit dat K.D. en het slachtoffer nog steeds een koppel vormden.

K.D. kreeg wel een reeks probatievoorwaarden opgelegd, maar omdat hij die schond kwam de zaak donderdag terug voor de rechtbank. De procureur vroeg de rechter om de voorwaarden in te trekken en K.D. een jaar effectieve celstraf op te leggen. “De beklaagde stelde onder meer dat hij onterecht werd veroordeeld”, stelde hij.

De advocaat van K.D. vroeg om de voorwaarden niet te herroepen. “Mijn cliënt en zijn nieuwe vriendin kregen te maken met het overlijden van een grootmoeder, bij wie ze inwoonden,” pleitte meester Amber Lumbeeck. “Mijn cliënt verloor hierdoor zijn afspraken met de probatiecommissie uit het oog.” De rechtbank doet uitspraak op 6 oktober. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.