5 maanden extra cel voor voortvluchtige gevangene na bedreigen politie in Menen

Redactie KW

Hij bleek al 2 jaar op de vlucht nadat hij niet uit penitentiair verlof terugkeerde. Een37-jarige man kon op 6 oktober 2020 in Menen ingerekend worden na een klacht over geluidsoverlast. Maar dat verliep niet zonder slag of stoot waardoor hij van de correctionele rechtbank in Kortrijk nog eens 5 maanden extra celstraf kreeg voor gewapende weerspannigheid.

Op 6 oktober repten agenten van de politiezone Grensleie zich naar een woning in Menen omdat het er blijkbaar te luid aan toe ging. Ter plaatse vonden ze de bewoonster en een onbekende man. Hij kon zijn identiteitskaart niet voorleggen. De agenten hadden een vermoeden dat het om Christopher P. ging, die al meer dan 2 jaar vrij rond liep terwijl hij eigenlijk in de cel moest zitten. Dat vermoeden werd even later bevestigd maar toen de agenten hem wilden arresteren, trok hij zich terug in de keuken en dreigde er mee de gaskraan open te draaien, hete frituurolie over de agenten te gooien of met een mes uit te halen.

“Ik wou gewoon wat tijd winnen. Dat gaf me de mogelijkheid om mijn moeder telefonisch te verwittigen dat ik opnieuw naar de gevangenis zou moeten. Ik was in paniek maar had niet de bedoeling iemand te verwonden”, aldus P. “Ik moet nog tot begin 2023 in de cel blijven maar daarna wil ik na een verblijf van 12 jaar in de cel mijn leven buiten opnieuw beginnen. Ik heb niemand bedreigd. Het zogeheten mes was een aardappelschiller.” Zes agenten van de politiezone Grensleie stelden zich burgerlijke partij na de gewapende weerspannigheid en kregen elk een schadevergoeding toegekend. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.