43-jarige vrouw uit Klerken tijdens ruzie met keukenmes in borst gestoken, verdachte vrijgelaten

De feiten gebeurden in het huis van de vrouw in de Klerkenstraat. © JH
Redactie KW

Een 43-jarige vrouw werd zondagavond na een ruzie in een woning in Klerken nabij Houthulst in de borst gestoken met een keukenmes. Haar 44-jarige vriend werd opgepakt en wordt verhoord.

De steekpartij ontstond zondagavond even na 20 uur in een woning van het nieuw samengestelde gezin in Klerken. De 43-jarige vrouw en 44-jarige man hebben in totaal acht kinderen uit een vorige relatie. Beiden wonen officieel nog apart, maar de feiten gebeurden in het huis van de vrouw in de Klerkenstraat dichtbij het centrum. Verschillende kinderen zijn al wat ouder en niemand van de kinderen was thuis op het ogenblik van de feiten. Zij waren dus geen getuige.

Zondagavond, op tweede kerstdag, kwam het tot een hoogoplopende ruzie tussen de man en de vrouw. Aanleiding zou het feit zijn dat een van hen aangegeven had om de relatie te beëindigen. Wat er daarna precies gebeurde, wordt nog onderzocht door de politie.

Broodmes

In ieder geval kwamen er plots messen aan te pas tijdens de ruzie. De vrouw zou daarbij een broodmes vast hebben gehad en bedreigde er de man mee. Ook die laatste haalde daarop een groot keukenmes tevoorschijn en nam die in de handen, bedreigde de vrouw en voegde plots de daad bij het woord.

“De vrouw liep een steekwonde op van zo’n drie centimeter diep ter hoogte van de linkerborst en de hals”, zegt procureur Lies De Bondt van het parket van Ieper. “De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht, maar haar toestand was nooit levensbedreigend. De man werd opgepakt en bracht een nacht in de cel door. Later vandaag wordt hij verhoord. Daaruit moet blijken wat de precieze aanleiding van de feiten was. Na dit verhoor beslist het parket of de man voor de onderzoeksrechter zal worden geleid en of we om zijn aanhouding vragen. Dan pas zal ook een eventuele kwalificatie op de feiten worden gekleefd.”

Hulpdiensten

Na de steekpartij zondagavond werden de hulpdiensten snel opgebeld. Door wie is niet meteen duidelijk. Naast een ambulance kwam ook de mug van het ziekenhuis van Ieper ter plaatse om de vrouw de eerste zorgen toe te dienen. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht maar zal dat snel mogen verlaten.

Politiezone Polder kwam eveneens ter plaatse om in de woning de nodige onderzoekdaden te verrichten. Daarbij werd ook het steekwapen teruggevonden. Het zou gaan om een groot keukenmes, geschikt om bijvoorbeeld groenten mee te snijden. De politie bleef een hele tijd ter plaatse voor het onderzoek.

“De verdachte van de steekpartij is vrijgelaten onder voorwaarden”, zo laat het parket maandagavond weten. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.