42-jarige pleit zelfverdediging na slagen hersenbloeding

De feiten speelden zich af op Guide Gezelleplein.© jh
De feiten speelden zich af op Guide Gezelleplein.© jh
Redactie KW

Een 42-jarige man uit Koksijde riskeert 10 maanden cel en 400 euro boete omdat hij een passant een slag in het gezicht gaf op het Guido Gezelleplein. Die liep daardoor een hersenbloeding op. “Niet correct”, vindt de advocaat van P.P. “Het was een duw waarna die man viel. Het was zelfverdediging.”

De feiten op het intussen beruchte Guido Gezelleplein in Koksijde vonden plaats op 7 september vorig jaar. Wat zeker is, is dat slachtoffer G. zelf dronken was en voor problemen zorgde. De man schold andere aanwezigen uit en stelde zich seksistisch op tegenover een vrouw op het plein. P.P. pikte dat niet en ging naar hem toe. “Zelf zegt hij dat het slachtoffer gesticulerend voor hem kwam staan op de parking en hij hem een duw gaf waardoor hij viel”, sprak de procureur.

“Een getuige stelt duidelijk dat hij hem een slag in het gezicht gaf waardoor het slachtoffer met zijn hoofd gevallen is op straat. De politie, een ambulance en de MUG kwamen ter plaatse. De gevolgen waren niet min. G. liep een hersenbloeding, een blauw oog en enkele gebroken ribben op. Ik vorder 10 maanden cel en 400 euro boete.”

Volgens de advocaat van P.P., door zijn ADHD zelf niet aanwezig, verliepen de feiten wat anders. “Het is G. die de anderen op het plein uitdaagde en beledigde. Hij wou eerst slaan naar P.P. die als reactie de slag afweerde en hem een duw gaf. Het is omdat hij zo dronken was dat hij viel. De politie zei zelf dat hij naar bier rook en er blikjes bij hem lagen. Wij vragen de vrijspraak op basis van zelfverdediging.” Vonnis op 11 juni. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.