21-jarige Afghaanse vluchteling die agenten dreigt te onthoofden voor onderzoeksrechter

© gf
© gf
Redactie KW

Een 21-jarige Afghaanse vluchteling die al maanden voor amok zorgt bij de OCMW’s van Diksmuide en Houthulst moet nu voor de onderzoeksrechter verschijnen. Hij sloeg dinsdag drie mensen in Roeselare en dreigde er nadien mee de opgeroepen politie te onthoofden.

De 21-jarige man is een Afghaanse vluchteling die al maanden problemen veroorzaakt in Diksmuide en Houthulst en werd al verschillende malen eerder in de politiecel gestopt. Zo maakte hij zowel op 2 februari als 11 februari amok in het Lokaal Opvang Initiatief (LOI) in de Stationsstraat in Diksmuide. Hij vernielde er zelfs een glazen deur en moest een nacht kalmeren in de politiecel. Eerder had hij ook al voor problemen gezorgd in het OCMW van Houthulst. De man voelt zich miskend als vluchteling en wil telkens verhaal halen maar doet dat op een gewelddadige manier. Er loopt ook een onderzoek naar hem omdat hij betrokken zou zijn bij de oproep tot rellen in verband met de coronamaatregelen.

Meisjes geslagen

De man kreeg al een dringende waarschuwing dat hij bij een volgend incident voor de onderzoeksrechter moet komen. Woensdag maakte hij het helemaal bont in Roeselare. “Nadat hij eerder al betrokken was bij bedreigingen, belaging en weerspannigheid zou hij woensdag in Roeselare twee meisjes van 16 en 17 jaar hebben geslagen”, zegt het parket van Veurne. “Ook een omstaander die de meisjes wou helpen, kreeg slagen. De politiezone RIHO kwam tussenbeide waarna de man de verbalisanten ermee dreigde hen te onthoofden. De verdachte zal worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter die verder zal oordelen over zijn aanhouding.” (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.