2.000 euro schade nadat vandaal verfafbijtmiddel over motorkap van Renault Trafic kapt

© (Foto JH)
Redactie KW

Een onbekende vandaal heeft in het weekend voor zware schade gezorgd aan de bestelwagen van de 68-jarige Daniel Gansemans uit Nieuwpoort. Er werd een bus sterk verfafbijtmiddel over de motorkap van zijn Renault Trafic gegoten. “De schade bedraagt zeker 2.000 euro”, zucht Daniel, die getuigen zoekt.

Het was voor Daniel flink schrikken toen hij vrijdagavond zijn geparkeerde Renault Trafic in de Astridlaan in Nieuwpoort opzocht. De auto staat er geparkeerd op een openbaar parkeerplein niet ver van zijn woning. “Toen ik ging kijken was zowat alle verf van mijn motorkap afgevreten”, zegt Daniel. “Ook op de grond lagen spikkels van het product. En omdat die er nogal slordig werd opgegooid zijn er in het koetswerk errond ook spatten terug te vinden. De schade is dus groot. Enkel maar het verwijderen van alle resterende verf, het afwrijven van de motorkap en het opnieuw laten spuiten zal me 2.000 euro kosten. Als er al geen schade is aan het koetswerk zelf. Het is een hoog bedrag waar ik zelf moet voor opdraaien want dit is geen omnium. De bestelwagen is ook 10 jaar oud maar ik rij er graag mee rond, om te gaan vissen bijvoorbeeld.”

Vermoeden naar dader

Daniel deed onmiddellijk aangifte bij de politie maar die tast voorlopig in het duister. Daniel zelf heeft wel een vermoeden wie de dader kan zijn. “Het is immers niet de eerste keer”, zegt hij. “Enkele maanden geleden zaten er ook blutsen en krassen in mijn Trafic. Ik vermoedde toen al wie de dader was nadat iemand me een tip gaf en vermoed dat het nu om dezelfde persoon gaat. Maar ik dat niet hard maken en zoek daarom getuigen. Ik ben geboren en getogen in Brussel en woonde 20 jaar in Vilvoorde. Nu woon ik al 7 jaar, sinds mijn pensioen, aan het zeetje. Ik heb met niemand problemen hier, en spreek zelfs behoorlijk goed Nederlands. Het is voor mij dan ook een raadsel waarom ze me zouden viseren. Onze andere auto zetten we niet meer op straat. Daarvoor hebben we een garage aangekocht.” Wie tips heeft kan daarmee terecht bij politiezone Westkust. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.