18 maanden cel voor stripclubuitbater die klanten bedreigde met hamer en baseballknuppel

Redactie KW

De uitbater van een Oostendse stripteasebar is door de Brugse correctionele rechtbank na verzet veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel, voor weerspannigheid en verboden wapendracht. Maxence V. (40) schrikte er niet voor terug om lastige klanten met een hamer of een honkbalknuppel te verjagen. Bij verstek had hij 21 maanden effectief gekregen.

Op 18 maart 2018 kreeg de uitbater het in The New Dreams aan de stok met enkele lastige mensen. V. zette de klanten buiten, maar liep hen bovendien met een hamer en een busje pepperspray achterna. Het tafereel in de Oostendse uitgaansbuurt werd opgemerkt door een toevallig aanwezige politieman. Toen de politie de beklaagde wilde inrekenen, stelde V. zich weerspannig op. Bij een gelijkaardig incident op 11 maart 2019 achtervolgde de stripclubuitbater twee moeilijke klanten met een baseballknuppel.

Het Openbaar Ministerie merkte op dat de beklaagde ook te pas en te onpas met wapens rondloopt in de uitgaansbuurt. Zo hing er op 11 november 2018 in de Langestraat een dolk aan zijn broeksriem. In zijn sok vond de politie zelfs nog een tweede dolk. Op 25 februari werd de beklaagde bij verstek in totaal tot 21 maanden effectieve gevangenisstraf veroordeeld.

Door de berichten in de media kreeg Maxence V. alsnog lucht van de zaak en tekende hij verzet aan. Op het nieuwe proces moest hij zich ook voor een vierde feit van verboden wapendracht verantwoorden. In november 2019 liep de beklaagde immers opnieuw op straat met een baseballbat. Voor dat aparte dossier vorderde het Openbaar Ministerie drie maanden bijkomende celstraf.

De verdediging betwistte enkele feiten en probeerde ook de omstandigheden te kaderen. Zo zou V. in de uitgaansbuurt vaak met dezelfde bende last gehad hebben. Ondertussen zou de beklaagde het nachtleven achter zich gelaten hebben. Zijn advocaat drong aan op een werkstraf of een veel mildere straf dan bij verstek.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.