18-jarige uit Menen slaat moeder op de grond: “Daar is je plaats, bij de honden”

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

“Daar is je plaats, op de grond, waar de honden zijn.” Dit slingerde een pas 18-jarige jongeman uit Menen zijn eigen moeder naar het hoofd nadat hij haar eerst al tegen de grond had geslagen. Hij moest er zich voor de rechter in Kortrijk voor verantwoorden.

Op 28 juni 2020 was A.S. net drie weken meerderjarig. Toen hij thuis arriveerde, vroeg zijn moeder hem of hij een handje kon helpen. Wat volgde waren slagen en verwijten. Niet voor het eerst want ook tijdens zijn minderjarigheid zorgden zijn drugsverslaving en bipolariteit tot aanrakingen met het gerecht en verblijven in instellingen in Ruiselede en Mol.

Uitgepraat

“Slaan op je moeder kan echt niet door de beugel in onze maatschappij”, vond de rechter. A.S. bood zijn excuses aan. “Ik neem al een maand geen drugs meer”, vertelde hij. “De problemen met mijn moeder zijn uitgepraat. We wonen nog altijd samen.” De moeder stelde zich geen burgerlijke partij en vroeg dus geen schadevergoeding. A.S. vroeg er zonder straf of met een werkstraf vanaf te kunnen komen. Vonnis op 2 juni. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier