14 maanden cel en boete voor koppel na messteek en wederzijdse slagen

Redactie KW

Een 31-jarige vrouw uit Kuurne en haar (ex-)partner zijn door de Kortrijkse strafrechter elk veroordeeld tot een celstraf van 14 maanden en een boete van 800 euro voor wederzijds partnergeweld. Voor de vrouw is een deel voorwaardelijk, voor de man is alles effectief. “Ze zullen elkaar nog eens vermoorden”, vreesde de rechter.

Lange tijd bleek er in het leven van Chanelle V. geen vuiltje aan de lucht. Ze was 9 jaar lang gelukkig getrouwd en mama van een kindje. Het verlies van een ongeboren tweeling hakte er echter hard op in. Wat volgde waren psychische problemen, echtscheiding, depressie en verlies van haar job. Maar al snel viel ze in de handen van Jonas M. (32). Die relatie ging maar enkele maanden goed maar bleef toch aanmodderen, ondanks regelmatig partnergeweld en heel wat alcohol. Jonas M. liep daarvoor al een gevangenisstraf van 18 maanden op en verbleef 4 maanden in de cel.

Na zijn vrijlating kwamen M. en V. toch weer bij elkaar maar het stond in de sterren geschreven dat dit niet goed zou aflopen. Al 2 dagen na zijn vrijlating gooide M. een autoruit kapot en vielen er opnieuw slagen. Dat bleek ook in de nacht van 2 op 3 oktober 2020. Na veel alcohol en een lijntje cocaïne kreeg V. het opnieuw hard te verduren. Ze reageerde door met een mes uit te halen en een messteek aan haar vriend te geven. De onderzoeksrechter besliste haar niet aan te houden maar onder voorwaarden vrij te laten. Eén van de voorwaarden: intrekken bij haar grootmoeder. Maar toen ze daar op 9 maart 2021 in een lamentabele toestand arriveerde en de oma de hulpdiensten wou bellen, volgde een schermutseling. Genoeg om dit keer wel in de cel te vliegen. Daar verblijft ze nu al 3,5 maanden. Ze vroeg de vrijspraak voor het partnergeweld omdat ze die pleegde in een opwelling na 2 jaar geweld en onderdrukking door M. maar daar ging de rechter niet op in.

“Ze is van plan zich volledig te herpakken”, aldus haar advocaat. “Weg van drugs en alcohol, via avondonderwijs haar diploma halen en een job zoeken. Haar aanhouding was een zware klap maar wel het signaal dat ze haar leven opnieuw in handen moet nemen.” Jonas M. kwam niet opdagen voor zijn proces. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier