14-jarige jongen krijgt klappen van andere tieners in stadspark van Harelbeke

Olaf Verhaeghe

De moeder van een 14-jarige jongen uit Kuurne heeft klacht ingediend bij de politiezone Gavers nadat haar zoon in elkaar werd geslagen in het Harelbeekse stadspark. Dat bevestigt Tamara Lavrijsen van de politiezone Gavers. Beelden van het incident circuleren op sociale media, het onderzoek naar de vechtpartij loopt.

De feiten in het stadspark van Harelbeke dateren van afgelopen zaterdagavond. Een 14-jarige jongen uit Kuurne kreeg het er aan de stok met een groepje van vijf tieners. De moeder van de jongen getuigt in Het Laatste Nieuws over het incident: “Eén van hen zat de hele tijd te staren naar mijn zoon, die daarop rustig vroeg waarom hij dat deed. Dat viel blijkbaar in slechte aarde. ‘Wat ga je er wel aan doen?’ kreeg mijn zoon te horen en voor hij het goed besefte, kreeg hij al een eerste vuistslag.”

Gedurende enkele minuten werd de 14-jarige jongen lastiggevallen en kreeg hij meerdere klappen. Een van de aanvallers filmde het incident ook met zijn smartphone. Die beelden circuleren intussen op sociale media nadat ze door de tieners zelf werden verspreid.

Tamara Lavrijsen van de politiezone Gavers bevestigt dat de moeder van de tiener intussen klacht heeft ingediend en dat het onderzoek naar de vechtpartij loopt. “Het is belangrijk om dit grondig te kunnen doen en alles goed te kunnen kaderen”, zegt ze. “Het filmpje dat online wordt verspreid is maar een heel kort fragment. We zullen ook de camera’s van de stad die in en rond het stadspark hangen, gebruiken om alles goed te bekijken.”

Of het groepje die de 14-jarige jongen belaagden, gekend is bij de politie, kan de politiewoordvoerder van de zone Gavers niet kwijt. “In het stadspark is er wel regelmatig sprake van overlast door jongeren die er rondhangen, maar ik kan op dit moment niet vooruitlopen op het onderzoek. We zullen al het nodige doen”, besluit Tamara Lavrijsen.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten