12 maanden cel voor dertiger na stamp in gezicht agent

Redactie KW

Een 38-jarige man uit Kortrijk is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van 12 maanden en een boete van 800 euro na een stamp in het gezicht van een agent. Het was het trieste hoogtepunt van maandenlange weerspannigheid en overlast bij politie-interventies. Aan 5 agenten moet hij schadevergoedingen van 350 tot 900 euro betalen.

De reeks startte op 14 april 2020. Mario L. gooide stenen naar werfleiders van een bouwwerf langs de Fabriekskaai in Kortrijk. Toen de toegesnelde agenten hem in de cel probeerden te stoppen, probeerde hij in hun gezicht te spuwen en was hij agressief. Nauwelijks een maand later herhaalde dat scenario zich.

Op 25 maart 2021 moest hij opnieuw opgepakt worden na een melding van lawaaioverlast aan zijn appartement in de Etienne Sabbelaan. Het gebruik van een wapenstok en snelbinders was nodig om hem te bedaren en in de politiecombi te houden. Uiteindelijk slaagde hij er toch nog in met zijn voet het gezicht van een agent te raken. “Als ik niet drink, ben ik zo niet”, verontschuldigde hij zich voor zijn gedrag onder invloed van alcohol. Zijn advocaat vroeg een voorwaardelijke celstraf met begeleiding. Daar ging de rechter niet op in omdat hij al kansen genoeg heeft gekregen. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier