https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gewapende man in Tielt overmeesterd, omliggende scholen niet langer in lockdown

(foto LK)
Philippe Verhaest

De gewapende man in Tielt is door de Speciale Eenheden in zijn woning overmeesterd. Hij raakte tijdens de interventie niet gewond. De man bedreigde tijdens een brandweerinterventie de ordediensten met een wapen, waardoor de politie de Stationsstraat in lockdown plaatste.

Omstreeks 10.30 uur sloeg de sfeer in de anders eerder rustige Stationsstraat in Tielt om. Volgens onze bronnen moest deze ochtend een man, die er in een appartementje woont, gecolloqueerd worden, maar de interventie liep anders dan gepland.

De man in kwestie – die met een drugsprobleem zou kampen – zou de ordediensten met een wapen, mogelijk een kruisboog, bedreigd hebben. Daarop besloot de politie om de hele buurt in lockdown te plaatsen.

Het Tieltse stadsbestuur stelde in een update dat de brandweer er tijdens een interventie botste op een agressief persoon botste. “Die heeft zich verschanst in zijn woning. De politie is ter plaatse en heeft de buurt veiligheidshalve afgezet.”

© Laurens Kindt

De politiezone Regio Tielt benadrukte dat er geen gevaar op straat was, maar de Speciale Eenheden zakten massaal naar Tielt af. Eerder deze namiddag mislukte een eerste poging om de woning binnen te vallen, nu werd er wel resultaat geboekt. De man werd in zijn appartement overmeesterd en naar buiten begeleid. Na controle van een arts van de federale politie bleek dat hij aan de interventie geen verwondingen heeft overgehouden. Hij werd met een busje van de politie weggebracht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het hele incident zette de buurt een hele tijd in rep en roer. Enkele scholen moesten op vraag van de politie de gebouwen zelfs even hermetisch afsluiten. Dat was het geval bij het VTI, Campus De Reynaert en het Sint-Jozefsinstituut. ‘s Middags konden de leerlingen de school via een alternatieve en veilige weg verlaten, de leerlingen van basisschool Het Spoor bleven wel op school. Deze namiddag vonden de lessen gewoon opnieuw plaats.

De verdachte wordt naar buiten geleid. Hij raakte niet gewond.
De verdachte wordt naar buiten geleid. Hij raakte niet gewond. © Laurens Kindt
© Wouter Meeus

‘s Voormiddags ging ook het cultuurcentrum Gildhof in de Sint-Michielstraat, enkele honderden meters verwijderd van de Stationsstraat, preventief op slot. Daar woonden op dat moment zo’n 250 mensen een voorstelling bij.

Het hele incident doet denken aan wat vorige donderdag gebeurde op de campus van Vives in Kortrijk en het centrum van Waregem. Daar gingen eveneens enkele scholen en hun brede omgeving in lockdown omdat de 18 jaar oude J.V. er met een gesignaleerd werd met een wapen.

(LK/PVH)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
© Wouter Meeus
© Wouter Meeus
© Wouter Meeus
© Wouter Meeus

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.