Op 29 november haalde Sebastian L. een babygun boven op de trein tussen Oostende en Brugge. Een passagier alarmeerde de politie, die L. in het station van Brugge van de trein plukte. Een fouille wees uit dat de Pool ook nog een busje traangas op zak had. "Het station moest in volle avondspits ontruimd worden", stelde de procureur. "De beklaagde zou beter moeten weten."

Volgens de verdediging had L. geen kwaad in de zin. "Hij had dat nepwapen bij omdat hij schrik had voor bepaalde figuren uit het drugsmilieu", stelde zijn advocaat. "Dat hij ermee zat te prutsen op de trein wijt hij zelf aan dommigheid. In de huidige tijden had hij inderdaad moeten beseffen dat dergelijke feiten burgers kunnen verontrusten. Zij kunnen immers het verschil niet zien tussen een echt wapen en een nepwapen."

Door de feiten zag L. eerder deze maand een voorwaardelijke celstraf van 30 maanden effectief worden. Die had hij begin 2017 opgelegd gekregen wegens diefstallen in Knokke. Nu vraagt zijn advocaat een werkstraf. De uitspraak volgt op 23 januari.

(AFr)

Op 29 november haalde Sebastian L. een babygun boven op de trein tussen Oostende en Brugge. Een passagier alarmeerde de politie, die L. in het station van Brugge van de trein plukte. Een fouille wees uit dat de Pool ook nog een busje traangas op zak had. "Het station moest in volle avondspits ontruimd worden", stelde de procureur. "De beklaagde zou beter moeten weten." Volgens de verdediging had L. geen kwaad in de zin. "Hij had dat nepwapen bij omdat hij schrik had voor bepaalde figuren uit het drugsmilieu", stelde zijn advocaat. "Dat hij ermee zat te prutsen op de trein wijt hij zelf aan dommigheid. In de huidige tijden had hij inderdaad moeten beseffen dat dergelijke feiten burgers kunnen verontrusten. Zij kunnen immers het verschil niet zien tussen een echt wapen en een nepwapen."Door de feiten zag L. eerder deze maand een voorwaardelijke celstraf van 30 maanden effectief worden. Die had hij begin 2017 opgelegd gekregen wegens diefstallen in Knokke. Nu vraagt zijn advocaat een werkstraf. De uitspraak volgt op 23 januari. (AFr)