Gevangenisstraf van 30 maanden voor drugshandel

Redactie KW

Een 34-jarige Blankenbergenaar heeft in de Brugse rechtbank 30 maanden effectieve celstraf gekregen voor drugshandel. Zelfs tijdens de uitvoering van een werkstraf verkocht de man heroïne en speed.

Het gerecht kwam Jacky D. op het spoor via verklaringen in andere drugsdossiers. Telefonieonderzoek wees uit dat D. werkte met een Nederlandse leverancier en codetaal hanteerde bij contacten met zijn klanten. Bij een inval op 1 mei vorig jaar werden in zijn woning 280 gram heroïne en ruim 2.000 euro cash geld gevonden. Op basis van verklaringen van afnemers werd D. vervolgd voor de verkoop van minstens 1,2 kilogram heroïne, 290 gram speed en 45 gram cannabis.

Sinds 2005 liep D. al meerdere veroordelingen op maar die maakten weinig indruk. Zelfs tijdens de uitvoering van een werkstraf die hij in 2018 kreeg opgelegd verkocht hij drugs. Advocate Ellen Eneman drong toch aan op voorwaarden. Ze verwees daarbij naar de zware heroïneverslaving en het geringe inkomen van D., die een leefloon van 300 euro per maand ontvangt. “Hij heeft de opbrengst van zijn handeltje volledig gespendeerd aan drugs”, pleitte ze. Maar de rechter ging niet in op haar verzoek en veroordeelde D. donderdag tot 30 maanden effectieve celstraf en een geldboete van 8.000 euro, waarvan 7.200 euro met uitstel. Ze verklaarde ook 20.000 euro winsten verbeurd.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier