Getuigenverhoor in zaak van vergiftigen baby uitgesteld naar 13 december

Redactie KW

Het hof van beroep in Gent heeft donderdag het getuigenverhoor in de zaak waarbij een 38-jarige verpleegster uit Ingelmunster die aan de slag was in Kortrijk wordt beschuldigd van het jarenlang ziek maken van haar baby, moeten uitstellen. Een van de dokters kon niet aanwezig zijn en het getuigenverhoor werd daarom verplaatst naar 13 december.

Het jongetje was zeven maanden oud toen hij voor de eerste keer in het ziekenhuis werd opgenomen. Op twee jaar tijd kwam hij een veertigtal keer in het ziekenhuis terecht. Na een twintigtal opnames in het AZ Groeninge in Kortrijk, waar de moeder werkt, werd het gezin doorverwezen naar het UZ Gent.

De symptomen van het kindje waren telkens futloosheid, misselijkheid en braken. De dokters vonden geen verklaring. Na verloop van tijd rees een vermoeden van kwaad opzet en werd een klacht ingediend. Volgens het parket maakte de verpleegster haar eigen kind bewust ziek. Het zag voldoende aanwijzingen dat de vrouw aan het syndroom van Münchhausen by proxy lijdt.

De strafrechter in Kortrijk achtte het echter onvoldoende bewezen en sprak de vrouw vrij. “Het is niet bewezen dat zij actief stoffen heeft ingebracht die bij de analyse werden teruggevonden.”. Het parket ging in beroep waar de zitting in Gent achter gesloten deuren werd behandeld. Het hof voorzag een arrest op 3 oktober, maar dat werd een tussenarrest. Het hof wou eerst op de zitting van 22 november zelf twee getuigen ondervragen alvorens een definitief arrest te vellen. Dat getuigenverhoor is nu uitgesteld naar 13 december omdat een van de getuigen niet aanwezig kon zijn.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier