Gestolen wagen van schrijver David Van Reybrouck terecht na achtervolging op Brusselse ring

De wagen werd begin maart gestolen door gewelddadige carjackers.

© BELGA

De schrijver zelf toonde zich toen op zijn Facebookpagina danig onder de indruk van de feiten. De carjacking vond plaats in de Scheikundigestraat in Anderlecht. Van Reybrouck stond er samen met collega Peter Vermeersch koffers in te laden in zijn wagen toen vier mannen opdoken. Die dienden Van Reybrouck enkele klappen toe en eisten geld. Van Reybrouck zou geantwoord hebben dat hij geen geld had, waarna het viertal de sleutels van zijn wagen eiste en er met het voertuig vandoor ging.

Nu is de wagen dus terecht. “Het voertuig werd in de nacht van woensdag op donderdag gebruikt bij een achtervolging op de ring van Brussel”, schrijft Van Reybrouck op Facebook. “De bestuurders openden het vuur op de politie, die minderden vaart, vervolgens reden de gangsters ermee tegen een boom langs de Gossetlaan en liepen weg.” De daders zelf konden ontkomen.

David Van Reybrouck kreeg van de federale politie wel nog vragen of de pepperspray, een bivakmuts en Franse nummerplaten van hem waren. Dat was -voor alle duidelijkheid- niét het geval. Het doosje Mentos dat ze vonden was wél van Van Reybrouck.

(FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.