Gestolen urne leeg teruggevonden in struikgewas

De familie Hofkens uit Mesen is in diepe rouw na het overlijden van Roger Hofkens afgelopen zaterdag. Zondag ontdekte men dat de urne van Rogers echtgenote, die in 2018 overleed, verdwenen was vanop het kerkhof in Mesen. De urne werd intussen leeg teruggevonden in het struikgewas. Inmiddels werd er klacht neergelegd bij de politie. “Wie dit gedaan heeft, weten we niet maar het getuigt van een totaal gebrek aan respect”, getuigt kleindochter Anisa Laplace.

Annick Hofkens en Anisa Laplace met de urne van Raymonde Lucas. © EF

De begrafenisondernemer wilde in het weekend de nodige voorbereidingen treffen om de urne van Roger bij te zetten bij die van zijn echtgenote Raymonde Lucas. Hij stelde ontzet vast dat de urne van Raymonde verdwenen was. Hij verwittigde daarop de familie maar ook de burgemeester en de politie. De politie startte een onderzoek en ook burgemeester Sandy Evrard ging ter plaatse.

Vandalisme

“Ik had ondertussen al verontrustende telefoontjes gekregen van Mesenaars die vertelden dat vandalen ook een aantal grafstenen hadden beschadigd en herinneringsplaquettes hadden omvergegooid. Dit kon ik zelf ter plaatse vaststellen.”

De burgemeester tilt heel zwaar aan de feiten maar wil in het kader van het onderzoek geen verdere commentaar kwijt. Ondertussen werd de urne van Raymonde teruggevonden in het struikgewas nabij het kerkhof. “De as van mémé is wel uit de urne verdwenen. Zo wordt ons bezoek nooit meer als voorheen. Onze gesprekjes zullen afketsen op een lege urne. We zijn zeer ontsteld en hopen dat de dader of daders alsnog gevat worden.” (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.