Gestolen goederen Stereo Sonic terecht, twee broers opgepakt

© VIRAAL
Redactie KW

Drie dagen nadat er voor 57.000 euro aan installaties werd gestolen uit de loods van klank- en lichtfirma Stereo Sonic, is de buit terecht. Dat gebeurde dankzij een oproep op sociale media en alerte collega’s. De politie kon twee verdachten oppakken.

De diefstal vond plaats in de loods van Stereo Sonic in de nacht van zaterdag op zondag, maar de inbraak werd pas maandag vastgesteld. “De poort was gewoon dicht, maar eens binnen merkten we dat er heel wat materiaal gestolen was. Alles lag er ook wat overhoop”, zegt Jelle Van Meerbergen, zaakvoerder van klank- en lichtfirma Stereo Sonic in Oostduinkerke.

In totaal werd er voor 57.000 euro aan klank- en lichtmateriaal gestolen. Jelle plaatste een lijst van de gestolen goederen op sociale media. Het bericht werd massaal gedeeld door collega’s uit de sector, en dat leidde tot een doorbraak van het onderzoek. “Dankzij een concrete tip. Ik mag me gelukkig prijzen dat iedereen in de sector zo solidair is”, zegt Jelle.

Twee verdachten opgepakt

De politie kon twee verdachten oppakken. Het gaat om twee broers. De gestolen goederen werden teruggevonden in Dendermonde en Oostende. “Ik had gehoopt maar niet verwacht dat de gestolen installaties nog zouden opduiken”, zegt Jelle.

“Het zijn al moeilijke tijden voor onze sector. De festivalzomer is normaal de drukste periode voor ons. Denk maar aan Theater aan Zee, de Paulusfeesten, en ManieFiesta. Maar door het coronavirus ligt de hele evenementensector stil. Deze inbraak zou dus mogelijk de doodsteek kunnen geweest zijn voor mijn levenswerk. Dat zou een ramp zijn, want ik ben al twintig jaar bezig en heb alles al die jaren opgebouwd”, vertelt Jelle nog.

Extra beveiliging

De twee verdachten werden gisteren voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Jelle denkt aan extra beveiliging aan zijn loods. “Ik heb het materiaal nog niet terug. Ik mocht wel al eens gaan kijken bij de politie, en het zijn inderdaad mijn flightcases die teruggevonden zijn. Het materiaal gaat straks tijdelijk naar een andere locatie, in afwachting dat ik extra maatregelen heb genomen aan mijn loods”, besluit Jelle. (DJ/TLG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten