Geparkeerde wagen hard aangereden in Stationsstraat, daders plegen vluchtmisdrijf

De auto is goed voor de schroothoop. © foto LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Rond 01.00 uur hoorden enkele bewoners uit de Stationsstraat, het stuk van de Abdijhoeve richting Geneverpiete, een zware slag. Een van hen, Sandra Heyvaert, keek direct uit haar venster van de slaapkamer en zag twee auto’s, zeker een zwarte, dicht na elkaar aan hoge snelheid wegrijden, richting centrum.

“Ik zag onmiddellijk dat de wagen van Peter Sanders en Els Depecker aangereden was. De spiegel aan de kant van de chauffeur lag er af. Maar toen wij, Stijn en ik, naar buiten gingen, zagen we pas de ernst”, vertelt Sandra Heyvaert.

“Ik was half wakker geworden en dacht dat iets gevallen was. Buren belden bij ons aan en zeiden dat onze auto aangereden was. Peter en ik gingen direct naar buiten. Amai, wat we zagen was niet mooi. Van de dader geen spoor”, vertelt Els Depecker, nog zwaar onder de indruk van het gebeuren.

“Ik rij tien jaar met mijn Dacia en heb nog nooit problemen gehad. Dacht dat hij toch nog enkele jaartjes zou mee kunnen. Nu is mijn wagen echter rijk voor de schroot. De klap moet enorm geweest zijn, want de as is gebroken, de hele zijkant is beschadigd, de spiegel lag enkele meter verder, het venster aan de deur van de bestuurder ligt er uit, de voorband is stuk gereden, er is een stuk van de velg weg. De hele zijkant vertoont zwarte strepen”, somt Peter Sanders de schade op.

Nergens remsporen te bespeuren

“Hopelijk zijn er camerabeelden en wordt de dader vlug gevonden. Anders zijn de kosten allemaal voor ons”, weet Peter. Van remsporen is geen sprake. “Ik denk dat er hier vorige nacht geracet werd”, zegt Sandra Heyvaert nog.

De hele buurt was door de zware klap wakker. “De politie was vlug ter plaatse en ook onze burgemeester is komen kijken. Ik ben hen zeer dankbaar, zeker de politiemensen die zelfs geholpen hebben om al het glas dat over de hele weg lag, op te ruimen”, is Els Depecker erkentelijk.

“De Stationsstraat is de autostrade van Oudenburg”

“Het is niet de eerste en de laatste keer dat hier iets dergelijk gebeurt. Wat als er straks slachtoffers vallen? Onze straat is de autostrade van Oudenburg, een echte racestraat”, zuchten Sandra en Stijn. “Er is hier een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur, maar bijna niemand houdt zich er aan. Het is een recht stuk en chauffeurs geven zo nog wat gas bij.”

Geparkeerde wagen hard aangereden in Stationsstraat, daders plegen vluchtmisdrijf
© (foto LIN)

Sandra Heyvaert weet waarover ze spreekt, want ze wordt er dagelijks mee geconfronteerd als ze met de fiets en haar driejarig zoontje naar huis komt en de straat over moet. “Wat hier vannacht gebeurd is, is betreurenswaardig. Zeker omdat het om een vluchtmisdrijf gaat. Erg dat wie dit aanrichtte, zijn of haar verantwoordelijkheid niet neemt”, reageert burgemeester Anthony Dumarey.

Infrastructurele maatregelen

“Ik heb aan de politiediensten al opdracht gegeven om de camerabeelden aan de rotonde aan de uitrit van de snelweg te bekijken. Hopelijk levert dat iets op, vermits we weten dat het over een donkere wagen gaat.”

“Dat de snelheid in de straat te hoog is, werd al meerdere keren aangeklaagd. Ik zit volgende week samen met de diensten van Wegen en Verkeer en zal om extra maatregelen vragen. Deze straat blijft ook mij zorgen baren. Daarom moeten daar infrastructurele zaken gebeuren om de snelheid aan te pakken. We zullen in ieder geval kort op de bal spelen”, aldus nog de burgemeester van Oudenburg.

(LIN/ foto LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten