Op zaterdag 13 april werd een Georgiër op heterdaad betrapt bij het stelen van roltabak in de Colruyt in Oostende. Op de parking bleken nog twee kompanen in het voertuig van de verdachte te zitten. In de koffer werd bovendien een aanzienlijke hoeveelheid gestolen roltabak aangetroffen.

De drie Georgiërs konden in totaal gelinkt worden aan acht gelijkaardige diefstallen. Ook in Waterloo, Knokke-Heist, Gent, Beveren, Bredene en Sint-Niklaas maakten ze tabak buit. Voor Levani K. (23) en Giorgi U. (24) vorderde het parket twee jaar effectieve celstraf. Davit T. (22), die bij zes feiten betrokken was, hangt 24 maanden cel boven het hoofd. Dat is in de praktijk tien dagen minder dan zijn kompanen.

Alle beklaagden bekenden hun aandeel in de feiten. "Ze wilden de tabak uitdelen in het asielcentrum en een deel meenemen naar Georgië", pleitte meester Frederieke Cloet. Oorspronkelijk hadden ze naar eigen zeggen de bedoeling om werk te zoeken, maar na een tijdje rijpte het plan om dergelijke diefstallen te plegen. De verdediging vroeg om een straf met uitstel.

De rechter vroeg zich af waarom bendes van Georgische origine het de afgelopen maanden steeds op de Colruyt gemunt hebben. "De eerste keer was dat toevallig, ik kende die winkel voordien niet", reageerde Levani K. op de zitting.

De rechter doet uitspraak op de zitting van 30 augustus.

(BELGA)

Op zaterdag 13 april werd een Georgiër op heterdaad betrapt bij het stelen van roltabak in de Colruyt in Oostende. Op de parking bleken nog twee kompanen in het voertuig van de verdachte te zitten. In de koffer werd bovendien een aanzienlijke hoeveelheid gestolen roltabak aangetroffen.De drie Georgiërs konden in totaal gelinkt worden aan acht gelijkaardige diefstallen. Ook in Waterloo, Knokke-Heist, Gent, Beveren, Bredene en Sint-Niklaas maakten ze tabak buit. Voor Levani K. (23) en Giorgi U. (24) vorderde het parket twee jaar effectieve celstraf. Davit T. (22), die bij zes feiten betrokken was, hangt 24 maanden cel boven het hoofd. Dat is in de praktijk tien dagen minder dan zijn kompanen.Alle beklaagden bekenden hun aandeel in de feiten. "Ze wilden de tabak uitdelen in het asielcentrum en een deel meenemen naar Georgië", pleitte meester Frederieke Cloet. Oorspronkelijk hadden ze naar eigen zeggen de bedoeling om werk te zoeken, maar na een tijdje rijpte het plan om dergelijke diefstallen te plegen. De verdediging vroeg om een straf met uitstel.De rechter vroeg zich af waarom bendes van Georgische origine het de afgelopen maanden steeds op de Colruyt gemunt hebben. "De eerste keer was dat toevallig, ik kende die winkel voordien niet", reageerde Levani K. op de zitting.De rechter doet uitspraak op de zitting van 30 augustus.(BELGA)