Georgische inbrekers veroordeeld voor aandeel in 73 inbraken en 22 pogingen

Redactie KW

Twee kopstukken van een Georgische inbrekersbende zijn door de Brugse correctionele rechtbank bij verstek tot vijf jaar effectieve celstraf veroordeeld.

De Georgiërs kwamen in totaal in aanmerking voor 73 inbraken en 22 inbraakpogingen. Vijf van de negentien beklaagden werden vrijgesproken.

De bal ging aan het rollen toen in september 2012 in Oostkamp een bewoner enkele inbrekers opmerkte. Hun nummerplaat leidde naar de Georgiër Georg N., die elke betrokkenheid ontkende. Er werd bij de man geen buit aangetroffen en ook het telefonieonderzoek kon hem niet aan de inbraken linken. N. zou zijn wagen enkel uitgeleend hebben aan enkele landgenoten en werd vrijgesproken.

Eind maart 2013 werden in Beernem opnieuw enkele Georgische inbrekers op heterdaad betrapt. Uiteindelijk werden in april 2013 in de haven van Antwerpen zes containers met mogelijk gestolen spullen in beslag genomen. Het onderzoek kon echter nooit aantonen dat het wel degelijk om de buit van de inbraken ging. De zaakvoerders van het transportbedrijf werden dan ook vrijgesproken.

De eigenlijke inbrekers lieten allemaal verstek gaan voor het proces. De meesten kregen effectieve gevangenisstraffen van twee jaar opgelegd. Twee kopstukken moeten zelfs voor vijf jaar de cel in. De onmiddellijke aanhouding van twaalf verstekmakende beklaagden werd bevolen.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.