Gekliste handtasdief vraagt rechter werkstraf na roof in Waregem

Een 24-jarige jongeman uit Middelkerke die op 27 juni in Waregem Francine Vermeeren overviel en haar handtas roofde, riskeert zeven maanden cel en een boete van 800 euro. Zelf vroeg hij een werkstraf te mogen uitvoeren.


Francine Vermeeren was te voet op de terugweg van warenhuis Colruyt. Een jongeman op een witte fiets haalde haar in maar daar sloeg ze weinig acht op. Wat verderop dook de fietser opnieuw op en sprak Francine aan. Omdat Francine doof is, ging ze een stapje dichter. Plots gaf de dader haar een duw en rukte haar handtas los. Te voet sloeg hij op de vlucht. Dankzij camerabeelden van een bedrijf in de buurt van de Roger Vansteenbruggestraat en de Armand De Rorestraat kon een goede persoonsbeschrijving en signalement van de dader verspreid worden.

Korte tijd later kon Sam V. uit Middelkerke op het perron van het station al gevat worden. “Ik had vooraf niet het plan beraamd om iemand te overvallen”, vertelde hij aan de rechter. “Ik krijg 120 euro per week van mijn vader.” Hij moest toegeven dat hij nog een tijdlang heroïne gebruikte. Hij bood aan Francine en haar echtgenoot Dirk zijn excuses aan. “Mijn vrouw moet nog altijd medicatie nemen door de schrik van de overval”, aldus Dirk. Tegen 17 december moet duidelijk worden of een werkstraf of een celstraf met begeleidende voorwaarden de beste straf zou zijn voor Sam V. Tegen dan moet hij ook een schadevergoeding van 250 euro aan het slachtoffer betaald hebben. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.