Geen straf voor IT’er uit Houthulst die mailbox van ex-werknemer hackte

© Pixabay
Redactie KW

De 42-jarige zaakvoerder van een IT-bedrijf uit Houthulst is door de rechter schuldig bevonden aan het hacken van een e-mailadres van een ex-werknemer. Omdat de zaken al zeven jaar geleden lang geleden zijn, kreeg S.V. enkel de eenvoudige schuldigverklaring.

De zaak gaat immers al terug tot 2015. S.V. is de zaakvoerder van een goed draaiend IT-bedrijf uit Houthulst. Twee jaar eerder vertrok een bepaalde werknemer en in 2015 volgde werknemer T. Hij was op dat moment de schoonbroer van S.V. maar de relatie zag stranden. Zowel T. als de eerder vertrokken werknemer hadden plannen om samen een nieuwe vennootschap op te richten en zelf een IT-bedrijf uit de grond te stampen.

Klanten ronselen

“Dat was uiteraard niet echt naar de zin van S.V.”, sprak de advocaat van burgerlijke partij T. “Het contract werd in onderling overleg beëindigd en T. leverde zijn werklaptop in. Zoals in het contract stond, wiste hij alle gegevens op die laptop. Groot was zijn verbazing toen hij kort daarna melding kreeg dat het wachtwoord van zijn privémailadres niet meer klopte. Al snel bleek waarom. S.V. had intussen tegen hem klacht ingediend voor het zogenaamd ronselen van zijn klanten en legde als bewijs privémails van T. voor die verstuurd waren met de werklaptop. Hij heeft ze dus gehackt.”

Omdat de zaak intussen zeven jaar oud is, volstond de eenvoudige schuldigverklaring voor de rechter. Op de gevraagde vrijspraak werd niet ingegaan. T. wilde 5.000 euro reputatieschade maar kreeg 1.126 euro toegewezen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier