J.G. liep tegen de lamp toen hij de drugs probeerde te verkopen aan politie-agenten in burger. Het Openbaar Ministerie had negen maanden gevangenisstraf gevorderd.

Begin juli 2017 zakte de beklaagde af naar Oostende voor het festival Ostend Beach. Daar werd hij op een opmerkelijke manier betrapt op het dealen van drugs. "Hij probeerde zijn xtc-pillen uitgerekend aan agenten in burger te verkopen, van malchance gesproken", aldus procureur Fauve Nowé. In totaal werden bij J.G. 95 xtc-pillen en restjes ketamine en cocaïne aangetroffen.

De jonge Fransman, die in Brussel communicatiewetenschappen studeert, zat ongeveer een maand in voorhechtenis. "Hij heeft een trauma overgehouden aan die ellendige wereld van de gevangenis. Zijn aanhouding was een waar drama voor hem", pleitte meester Nadia Lorenzetti. De advocate legde uit dat haar cliënt door zijn hobby als dj in contact kwam met drugs. Ondertussen heeft J.G. de drugs afgezworen en loopt hij stage bij het modehuis Jean Paul Gaultier. De beklaagde kwam speciaal vanuit Parijs naar Brugge om zijn proces bij te wonen. De verdediging omschreef de feiten als een jeugdzonde en vroeg met succes opschorting van straf.

(BELGA)

J.G. liep tegen de lamp toen hij de drugs probeerde te verkopen aan politie-agenten in burger. Het Openbaar Ministerie had negen maanden gevangenisstraf gevorderd.Begin juli 2017 zakte de beklaagde af naar Oostende voor het festival Ostend Beach. Daar werd hij op een opmerkelijke manier betrapt op het dealen van drugs. "Hij probeerde zijn xtc-pillen uitgerekend aan agenten in burger te verkopen, van malchance gesproken", aldus procureur Fauve Nowé. In totaal werden bij J.G. 95 xtc-pillen en restjes ketamine en cocaïne aangetroffen.De jonge Fransman, die in Brussel communicatiewetenschappen studeert, zat ongeveer een maand in voorhechtenis. "Hij heeft een trauma overgehouden aan die ellendige wereld van de gevangenis. Zijn aanhouding was een waar drama voor hem", pleitte meester Nadia Lorenzetti. De advocate legde uit dat haar cliënt door zijn hobby als dj in contact kwam met drugs. Ondertussen heeft J.G. de drugs afgezworen en loopt hij stage bij het modehuis Jean Paul Gaultier. De beklaagde kwam speciaal vanuit Parijs naar Brugge om zijn proces bij te wonen. De verdediging omschreef de feiten als een jeugdzonde en vroeg met succes opschorting van straf.(BELGA)