Geen schadevergoeding voor Oostendenaar, die kaak verbrijzeld zag door stoel

De beklaagde liep in het verleden al veroordelingen op voor geweld. © Getty Images
Redactie KW

Twee Armeniërs hebben in de Brugse rechtbank elk zes maanden cel gekregen, de helft met uitstel, voor hun aandeel in een zware knokpartij in Oostende. In het tumult verbrijzelde een verdwaalde stoel de kaak van een passant. Maar de rechter acht het niet bewezen dat de beklaagden de stoel gooiden.

Op 4 augustus 2018 raakten omstreeks 22 uur twee Armeniërs slaags met twee Albanezen ter hoogte van een pizzeria in de Oostendse Langestraat. Een toen 66-jarige Oostendenaar, die met zijn vrouw en dochter na een restaurantbezoek te voet huiswaarts keerde, passeerde langs de pizzeria en kreeg plots een zware stoel in het gezicht. Zijn kaak raakte verbrijzeld en moest door een team van acht artsen gereconstrueerd worden.

Dankzij camerabeelden werden Armeniërs H.S. (27) uit Rijsel en O.H. (43) als verdachten geïdentificeerd. Volgens Werner Van Oosterwyck, de advocaat van het slachtoffer, maakten de twee deel uit van een Noord-Franse bende, maar dat ontkende de verdediging met klem. “Zij werkten zelfs nog in Oostende”, klonk het tijdens de pleidooien. H.S. en O.H. bekenden dat ze slagen gaven aan de Albanezen, maar ontkenden met klem dat ze met de stoel gooiden. “De camerabeelden zijn onduidelijk”, pleitten hun advocaten.

De rechter stelde donderdag dat het inderdaad niet kan uitgesloten worden dat een derde met de stoel gooide en sprak het duo wat dat betreft vrij op basis van twijfel. Hij kon het slachtoffer bijgevolg geen schadevergoeding toekennen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.