Geen pannen op het dak en ratten: Tieltse huisjesmelker krijgt tien maanden cel

(iStock)
Redactie KW

Een 49-jarige Tieltenaar heeft in de Brugse strafrechtbank tien maanden effectieve celstraf en een geldboete van 16.000 euro gekregen voor huisjesmelkerij en inbreuken tegen de Vlaamse Wooncode. De rechter verklaarde ook ruim 41.000 euro aan huurinkomsten verbeurd.

Op 23 juli 2015 controleerde de politie een woning van Andy D. langs de Wingensesteenweg in Tielt. In de inkomhal en de woning slingerden volle vuilniszakken rond en ook de tuin bleek een half stort. Het lag er vol met vuilniszakken en kapotte meubels. Omdat de dakpannen aan de achterzijde van de woning ontbraken, regende het binnen in de woning en als klap op de vuurpijl zaten er ook ratten.

Op 13 november 2015 liet toenmalig burgemeester Els De Rammelaere (N-VA) de woning onbewoonbaar verklaren. Ook de overige woningen van Andy D. werden geïnspecteerd. Zijn pand langs de Koornzakstraat in Meulebeke bleek evenmin te voldoen aan de normen. Bij een hercontrole van de woning in Tielt eind december 2017 bleek enkel het dak hersteld. En hoewel het huis onbewoonbaar was, werd het nog steeds verhuurd.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier