Geen geld voor ADHD-medicatie: Zeebrugse vechtersbaas krijgt tien maanden cel

(iStock)
Redactie KW

Een jongeman uit Zeebrugge heeft in de Brugse rechtbank tien maanden celstraf met uitstel gekregen voor zijn aandeel in vier vechtpartijen in Blankenberge. “Mijn cliënt kampt met ADHD maar had het geld niet om zijn medicatie te betalen”, stelde zijn advocaat.

Op 13 juli 2017 moest de politie een eerste maal tussenbeide komen voor een knokpartij. G.M. bood zich spontaan aan en bleek een stroomstootwapen op zak te hebben. Een maand later gaf M. een andere man een slag op de kaak en op 2 mei vorig jaar kreeg hij het in de buurt van zijn toenmalige woning aan de stok met een groepje jongeren. Hij sloeg een van de jongelui tegen de grond en trapte hem tegen het hoofd. Een maand later gaf hij een kopstoot aan een minderjarige.

“Mijn cliënt had geen inkomen en trok op met foute vrienden”, stelde de advocaat van G.M. tijdens de pleidooien. “Hij kwam bij ieder incident op voor anderen, maar op een totaal verkeerde manier. Hij kampt met ADHD maar had het geld niet om medicatie te betalen. Nu is hij dankzij zijn ouders weer op het rechte pad en verhuisde hij naar Zeebrugge.”

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier