Geen celstraf maar begeleiding voor verkoop designerdrugs

© iStock
Redactie KW

1 voor 30 en 25 voor 525 euro. Dat was de ‘Waregem Koersepromo’ waarmee een 25-jarige vrouw in de zomer van 2019 de designerdrugs mephedrone aan de man probeerde te brengen. De Kortrijkse strafrechter stuurde haar niet meer terug naar de cel maar legde haar wel begeleidende voorwaarden op. Volgt ze die niet, dan vliegt ze alsnog 16 maanden de cel in.

N.L. startte met de verkoop van drugs in april 2019. Ze gebruikte zelf ook en kocht het spul aan bij een dealer in Zulte. Steeds grotere hoeveelheden gingen via Whats App door haar handen in Waregem en Deerlijk. Eind augustus was het tijd voor een ‘Waregem Koerse promo’, vond ze. Hoe meer pillen, hoe goedkoper de eenheidsprijs, die normaal op 35 euro per stuk lag.

Het duurde niet lang vooraleer een huiszoeking en aanhouding een einde maakte aan het verhaal. N.L. vloog één maand achter de tralies. Klant N.D. (26) uit Tielt, die zelf ook wat spul aan vrienden verkocht, bleef twee maanden in de cel.

Hij ontkende dat hij samen met L. om de drugs reed. De Tieltenaar kwam er met 12 maanden voorwaardelijke celstraf van af. De rechter gaf een Audi A1 vrij maar verklaarde wel in totaal zo’n 12.500 euro drugsgeld verbeurd. Beiden moeten een boete van 1.600 euro betalen. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier