De feiten speelden zich op 24 juli af op de afdeling Hoge Veiligheid van de gevangenis van Brugge. Plots ging een gedetineerde enkele cipiers te lijf. Bij de slagen liepen drie cipiers ernstige verwondingen op. De man van Tsjetsjeense origine stond al langer bekend om zijn agressief gedrag binnen de gevangenismuren.

De agressieve gedetineerde werd na het incident onmiddellijk gearresteerd door de politie. De onderzoeksrechter heeft hem bijkomend aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Voor die feiten hangt hem dus een nieuwe gevangenisstraf boven het hoofd. Na de zware agressie werd M. overgeplaatst naar de gevangenis van Beveren.

Izyaur M. zit momenteel onder andere 15 jaar gevangenisstraf uit voor een gewelddadige overval met ongewild dodelijke afloop in april 2016 in Merksem. Samen met zijn kompanen knevelde hij toen een 62-jarige binnenschipper. Het slachtoffer overleed tijdens de feiten door een hartfalen.

De verdediging pleitte om de aanhouding van de verdachte in het nieuwe dossier niet te verlengen. De overbrenging van een gewelddadige gedetineerde kost immers veel tijd en mankracht. Door zijn veroordeling voor de overval met dodelijke afloop zou M. sowieso toch niet op vrije voeten komen. De raadkamer oordeelde echter dat hij ook voor het incident in de gevangenis aangehouden moet blijven.

(BELGA)

De feiten speelden zich op 24 juli af op de afdeling Hoge Veiligheid van de gevangenis van Brugge. Plots ging een gedetineerde enkele cipiers te lijf. Bij de slagen liepen drie cipiers ernstige verwondingen op. De man van Tsjetsjeense origine stond al langer bekend om zijn agressief gedrag binnen de gevangenismuren.De agressieve gedetineerde werd na het incident onmiddellijk gearresteerd door de politie. De onderzoeksrechter heeft hem bijkomend aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Voor die feiten hangt hem dus een nieuwe gevangenisstraf boven het hoofd. Na de zware agressie werd M. overgeplaatst naar de gevangenis van Beveren. Izyaur M. zit momenteel onder andere 15 jaar gevangenisstraf uit voor een gewelddadige overval met ongewild dodelijke afloop in april 2016 in Merksem. Samen met zijn kompanen knevelde hij toen een 62-jarige binnenschipper. Het slachtoffer overleed tijdens de feiten door een hartfalen. De verdediging pleitte om de aanhouding van de verdachte in het nieuwe dossier niet te verlengen. De overbrenging van een gewelddadige gedetineerde kost immers veel tijd en mankracht. Door zijn veroordeling voor de overval met dodelijke afloop zou M. sowieso toch niet op vrije voeten komen. De raadkamer oordeelde echter dat hij ook voor het incident in de gevangenis aangehouden moet blijven.(BELGA)