Gedetineerde aangehouden voor agressie tegen Brugse cipiers

Redactie KW

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 28-jarige man aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen tegen drie cipiers van de Brugse gevangenis. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De gedetineerde kwam al vaker agressief uit de hoek.

De feiten speelden zich woensdagnamiddag af op de afdeling Hoge Veiligheid van de gevangenis van Brugge. Plots ging een gedetineerde enkele cipiers te lijf. Bij de slagen liepen drie cipiers ernstige verwondingen op. De man van Tsjetsjeense origine stond al langer bekend om zijn agressief gedrag binnen de gevangenismuren.

Na overleg werd door het gevangenispersoneel besloten om over te schakelen op een minimaal regime. Dat betekent onder andere dat de gevangenen geen bezoek kunnen ontvangen. Donderdagochtend werd na een tweede overleg zelfs besloten dat op de Hoge Veiligheid tot en met zondag enkel de maaltijden zullen bedeeld worden.

De agressieve gedetineerde werd na het incident van woensdag gearresteerd door de politie. De onderzoeksrechter heeft hem ondertussen aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Voor die feiten hangt hem dus een nieuwe gevangenisstraf boven het hoofd. Dinsdag verschijnt hij in Brugge voor de raadkamer.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.