Het was vrijdagmorgen enkele minuten over 01.00 uur toen de boeven toesloegen. "We hebben in het verleden al heel wat meegemaakt van gewone winkeldiefstallen tot pogingen tot inbraak in de zaak zelf maar de drieste manier waarop de gangsters afgelopen nacht te keer gingen daar wordt ik even stil van", vertelt zaakvoerder Frederick Mommerency.

"De daders waren amper drie minuten binnen in de zaak maar konden toch voor tienduizenden euro's buit maken. Terwijl een bendelid buiten de wacht hielt bij de bordeaux Mercedes waarmee de daders zich verplaatsten, sloegen vier andere gangsters wild in met voorkamers op ons uitstalraam. Ondanks dit glas uit drie lagen bestaat kon het toch niet weerstaan aan de zware klappen die het te verduren kreeg."

"Eenmaal het uitstalraam stuk drongen vier gemaskerde mannen de zaak binnen om al lopend de hele beneden- en bovenverdieping te doorzoeken. En op de beelden die gemaakt werden van de ramkraak is alvast duidelijk te zien dat de daders wisten wat ze wilden!"

© Foto NS

Een toevallige voorbijganger kon alvast een gedeelte van de nummerplaat van de Franse vluchtwagen waarmee de daders zich verplaatsten noteren. Naast het raam die werd stukgeslagen werden op de eerste verdieping ook een viertal deuren ingetrapt waaronder deze van het magazijn. Ook het aanwezige badgesysteem werd door de daders vernield. "Gezien het vandaag black friday is was er extra veel stock aanwezig in de zaak", gaat Frederick verder, "Op beelden die vorige week werden gemaakt in de zaak is alvast te zien dat vermoedelijk de 5 ramkrakers reeds op vooronderzoek kwamen. Terwijl vier mannen binnen in de zaak interesse toonden in de aanwezige laptops, iPads, iPhones en onze Samsung corner die enkele maanden terug werd geopend zonder daarover info te willen toen onze verkopers hen benaderden had de vijfde persoon enkel en alleen maar interesse in ons uitstalraam. Afgelopen nacht is alvast duidelijk geworden waarom... Het is alvast een feit dat het vijftal alles tot in de puntjes had voorbereid en ondanks de politie heel snel ter plaatse stond reeds de benen had genomen."

© Foto NS

Om niet herkend te worden en geen sporen na te laten waren de vijf daders gemaskerd en droegen handschoenen. De buit die in de tienduizenden euro's loopt werd door de gangsters meegenomen in rugzakken die ze in de rekken in de zaak vonden. De volledige ramkraak kon vastgelegd worden op film. Enig spoor die naar de daders kan leiden ontbreekt tot op heden

Beste Klanten, Vannacht waren het slachtoffer van een drieste ramkraak 5 man die slechts 4 minuten binnen is geweest...

Geplaatst door Tiger Experience op Vrijdag 23 november 2018

(BRU)

Het was vrijdagmorgen enkele minuten over 01.00 uur toen de boeven toesloegen. "We hebben in het verleden al heel wat meegemaakt van gewone winkeldiefstallen tot pogingen tot inbraak in de zaak zelf maar de drieste manier waarop de gangsters afgelopen nacht te keer gingen daar wordt ik even stil van", vertelt zaakvoerder Frederick Mommerency. "De daders waren amper drie minuten binnen in de zaak maar konden toch voor tienduizenden euro's buit maken. Terwijl een bendelid buiten de wacht hielt bij de bordeaux Mercedes waarmee de daders zich verplaatsten, sloegen vier andere gangsters wild in met voorkamers op ons uitstalraam. Ondanks dit glas uit drie lagen bestaat kon het toch niet weerstaan aan de zware klappen die het te verduren kreeg.""Eenmaal het uitstalraam stuk drongen vier gemaskerde mannen de zaak binnen om al lopend de hele beneden- en bovenverdieping te doorzoeken. En op de beelden die gemaakt werden van de ramkraak is alvast duidelijk te zien dat de daders wisten wat ze wilden!"Een toevallige voorbijganger kon alvast een gedeelte van de nummerplaat van de Franse vluchtwagen waarmee de daders zich verplaatsten noteren. Naast het raam die werd stukgeslagen werden op de eerste verdieping ook een viertal deuren ingetrapt waaronder deze van het magazijn. Ook het aanwezige badgesysteem werd door de daders vernield. "Gezien het vandaag black friday is was er extra veel stock aanwezig in de zaak", gaat Frederick verder, "Op beelden die vorige week werden gemaakt in de zaak is alvast te zien dat vermoedelijk de 5 ramkrakers reeds op vooronderzoek kwamen. Terwijl vier mannen binnen in de zaak interesse toonden in de aanwezige laptops, iPads, iPhones en onze Samsung corner die enkele maanden terug werd geopend zonder daarover info te willen toen onze verkopers hen benaderden had de vijfde persoon enkel en alleen maar interesse in ons uitstalraam. Afgelopen nacht is alvast duidelijk geworden waarom... Het is alvast een feit dat het vijftal alles tot in de puntjes had voorbereid en ondanks de politie heel snel ter plaatse stond reeds de benen had genomen."Om niet herkend te worden en geen sporen na te laten waren de vijf daders gemaskerd en droegen handschoenen. De buit die in de tienduizenden euro's loopt werd door de gangsters meegenomen in rugzakken die ze in de rekken in de zaak vonden. De volledige ramkraak kon vastgelegd worden op film. Enig spoor die naar de daders kan leiden ontbreekt tot op heden(BRU)