Fruithandel kreeg inbrekers over de vloer

© (Foto CL)
Christophe Lefebvre

In de nacht van woensdag op donderdag kreeg fruithandel ‘ ‘t Appelke’ uit de Moorselestraat inbrekers over de vloer. Het ongewenste bezoek ging bijzonder driest te werk en maakte heel wat schade. “Het is ondertussen al de derde keer dat we dieven op bezoek krijgen”, klinkt het bij de aangeslagen zaakvoerders.

Een glazen schuifdeur, volledig vernield. Het is het resultaat van een strooptocht die inbrekers tot in de winkel van Francis en Dominique Vanooteghem bracht. “Wat dachten ze eigenlijk dat ze hier gingen vinden? We verkopen groenten en fruit, nu niet bepaald een plaats waar er duizenden euro’s in de schuif zitten!” Hoewel er nooit geld in de winkel blijft liggen, konden de bandieten wel buitmaken. “Het enige wat ze konden meepakken, waren 2 potjes waarin we ons kleingeld bewaren. Muntstukken van verschillende waarde worden daarin bewaard en uiteindelijk cijfert dat toch al snel tot enkele honderden euro’s. Het is vooral de schade aan de voordeur die ons echt geld gaat kosten. Onvoorstelbaar dat ze op die manier binnen zijn gekomen want die deur geeft gewoon uit op de straat. Het is ondertussen de derde keer dat we dieven op bezoek krijgen maar de vorige keren kraakten ze steevast de achterdeur, waarschijnlijk om uit het zicht te blijven. Hier lijkt het er op dat ze zich van eventuele passanten maar weinig hebben aangetrokken”.

Het ondernemerskoppel woont net naast de zaak maar hoorde van het voorval helemaal niets. Ze hopen dan ook dat iemand iets heeft gehoord of gezien. “We hebben wel camera’s hangen maar die zijn vooral gericht op onze woning”, sluiten ze af. “Mocht er dan ook iemand iets vreemds hebben gehoord of gezien, dan kunnen ze contact opnemen met de politie. Rechercheurs zijn hier ondertussen al geweest om te zoeken naar sporen of vingerafdrukken maar iedere tip kan helpen om de daders te kunnen klissen”.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.