Wevelgemnaar die eigen wagen vernielde om verzekering op te lichten krijgt achttien maanden cel

Redactie KW

Een 51-jarige man uit Wevelgem heeft in de Brugse correctionele rechtbank achttien maanden effectieve gevangenisstraf gekregen voor verzekeringsfraude. Hij stuurde ook valse mails in naam van zijn vrouw.

Op 12 oktober 2017 bracht Christiaan V., die toen nog in De Haan woonde, zware schade toe aan zijn Opel Corsa. De man verhaalde de schade ten onrechte op zijn omnium-verzekeraar die hem om en bij de 9.000 euro uitbetaalde. Even leek V. hiermee weg te komen maar dat was buiten zijn toenmalige vrouw gerekend. Die stapte begin 2018 naar de politie en vertelde er hoe de vork precies aan de steel zat.

Christiaan V. probeerde hierop zijn vel te redden door enkele valse e-mails in naam van zijn vrouw te sturen naar de lokale politie, de verzekeringsmaatschappij, zijn mutualiteit en twee advocaten. Daarin verklaarde de vrouw zogezegd dat haar eerdere verklaringen vals waren.

Op 7 februari 2018 werd V. aan de tand gevoeld en ging de man tot bekentenissen over. Verder onderzoek van zijn telefoon wees bovendien uit dat zijn tijdsgebruik niet overeenstemde met zijn verklaringen over de beschadigingen aan zijn wagen.

Christiaan V. was lang niet aan zijn proefstuk toe. In maart vorig jaar kreeg de man in de Brugse rechtbank twintig maanden effectieve celstraf omdat hij zijn huisbazin opsloot, bedreigde en afperste. Hij liep ook al veroordelingen op voor openbare zedenschennis, vernielingen en oplichting. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.