Werknemer terecht voor diefstal afgekeurde cosmeticaproducten bij Medgenix

Redactie KW

Een voormalig werknemer van farmaceutisch en cosmeticabedrijf Medgenix uit Wevelgem moest zich voor de rechter in Kortrijk verantwoorden voor diefstal van afgekeurde producten. Hij nam die mee naar huis maar na een beleidswijziging door de directie was dit niet meer toegelaten.

Dat de 50-jarige man uit Rekkem (Menen) voor de rechter moest verschijnen, dat dankte hij aan zijn ex-vrouw. Zij was het die aan de politie liet weten dat Glenn T. regelmatig afgekeurde producten zoals shampoos, crèmes, zalfjes, gels, lotions,… mee naar huis nam. Ze overhandigde meteen een koffer vol producten om haar klacht kracht bij te zetten. Ook bij een huiszoeking konden er nog gevonden worden.

T. ontkende niet. “Het mocht vroeger wel, na een beleidswijziging door de nieuwe directie niet meer, tenzij een fiche werd ingevuld”, aldus de verdediging van de man. “Daar hield ik me niet aan.” De gevolgen voor T. waren zwaar: onmiddellijk ontslag en een dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Daar breken eerdere veroordelingen voor diefstal hem nu zuur op want op een voorwaardelijk straf hoeft hij niet meer te rekenen.

Zijn advocate vroeg een werkstraf te mogen uitvoeren. De openbare aanklager vorderde een celstraf van 8 maanden en een boete van 1.200 euro of een werkstraf van 150 uren. Vonnis op 4 april. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier