https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Waregemse bedrijven krijgen fikse boete voor inbreuken op coronamaatregelen

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Twee bedrijven uit de Waregemse deelgemeente Desselgem hebben in de Brugse rechtbank een fikse boete gekregen voor inbreuken op de coronamaatregelen.

Matthys en Motiv maken op dezelfde site en in dezelfde gebouwen langs de Leemputstraat machines voor de textielindustrie. Bij een controle op 19 juni 2020 bleek dat diverse coronarichtlijnen niet werden nageleefd in de vergaderzalen, refter en keuken. Zo waren er geen aanpassingen om de social distancing te respecteren. Ook van handgel, looproutes en de affichering van de veiligheidsinstructies was volgens de inspectie geen sprake.

Weer inbreuken na controle

De bedrijven kregen een waarschuwing, maar bij een hercontrole op 11 januari 2021 was er nog altijd sprake van inbreuken. De verdediging vroeg toch de vrijspraak. “Er werden wel degelijk grote inspanningen geleverd, maar het is onmogelijk om altijd aan alles te voldoen”, pleitte meester Steven De Meyer. “Ik zie hier in deze rechtszaal trouwens ook geen looplijnen.”

Gebrekkige veiligheid

De rechter achtte de feiten toch bewezen en veroordeelde Matthys en Motiv tot respectievelijke geldboetes van 14.800 en 10.800 euro. In beide gevallen is die voor de helft met uitstel. Matthys kreeg ook nog een boete van 800 euro, de helft met uitstel, voor de gebrekkige veiligheid van bepaalde machines, iets waarvoor het bedrijf in 2005 al op de vingers was getikt. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.